Onafhankelijk Binnen 1 werkdag taxatie Landelijke dekking 30 jaar expertise ervaring

Contra-Expertise

Indien u het niet eens bent met het oordeel van de eerste expert, kunt u overwegen om over te gaan op een second opinion (tweede oordeel). Hiervoor kunt u bij ons een contra-expertise aanvragen.

De contra-expertise, een tweede expert

In een contra-expertise kijkt een tweede expert naar de standpunten van de eerste expert. Bij een contra-expertise adviseren wij u eerst om uitgebreid contact op te nemen met de eerste expert om te kijken of u nog een overeenstemming kunt bereiken over de zienswijze.

Wat doen wij bij een contra-expertise?

Als u zich nog steeds niet in de bevindingen kunt vinden, kunt u een contra-expertise door ons uit te laten voeren. Op grond van de verstrekte informatie zullen wij kijken of het haalbaar is om een contra-expertise uit te voeren. Indien wij het zinvol vinden de contra-expertise opdracht voort te zetten zullen wij contact opnemen met de eerste expert en zullen we onze eigen bevindingen bespreken. In dit gesprek zullen we ook de beweegredenen van de eerste expert achterhalen. In dit gesprek zal het verschil in zienswijzen besproken worden en zal er worden gekeken of de verschillende uitgangspunten gelijkgestemd kan worden.

Naar aanleiding van dit gesprek zullen wij een uitgebreide onderbouwde rapportage opstellen, waarin de zienswijze wordt aangegeven dat is besproken en of er overeenstemming is bereikt. U kunt bij de verzekeraar nagaan of een contra-expertise wordt vergoedt. In veel polissen is dit het geval.

Wat is een contra-expertise?

Dit is een soort second opinion. Bij een contra-expertise maakt u gebruik van een tweede expert die naar de standpunten van de eerste expert kijkt. Een contra expertise kunt u inschakelen in het geval van schade, zoals bij inbraakschade en blkschade.

Contra-expertise aanvragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn lid en trots partner van:

Vind jouw expert

Heeft u een opdracht aangevraagd en wilt u weten welke expert uw dossier in behandeling neem? Of heeft u vragen over een dossier? Toets hier onder uw kenteken in die aangegeven is en drukt u op zoeken om te zien welke expert uw dossier in behandeling heeft.

Let op: de expert kan pas op de dag van expertise gebeld worden vanaf 08:00 uur voor meer informatie.

Of neem contact met ons op tel: 020-3140990

Diensten

Diemex Expertise B.V.

Diemex Expertise B.V.
Verrijn Stuartweg 25
1112AW Diemen

Diemex Expertise is van maandag t/m vrijdag
van 8:30 t/m 17:00 uur telefonisch te bereiken

Tel: +31(0)20 3140990
Fax: +31(0)20 6002615

Email: info@diemex.nl
Audabox: 704100

BTW: NL859321216B01
KVK: 72147555