Onafhankelijk Binnen 1 werkdag taxatie Landelijke dekking 30 jaar expertise ervaring

Diensten

Taxatie


Diemex Expertise B.V. geeft iedereen de kans om zijn voertuig op een onafhankelijke wijze te laten taxeren op waarde.Met experts en taxateurs die door jarenlange ervaringen en grote interesse in het beroep een strakke rapportage afleveren. Tevens zijn wij onafhankelijk VRT register taxateur en leveren een rapport die door Fehac is erkend. Dit kan van groot belang zijn voor u en voor uw verzekering.

Diemex Expertise B.V. is erg ervaren in rollend materieel zoals oldtimers, youngtimer, klassiekers, motoren,caravans, campers en vele andere voertuigen.Één van onze specialiteiten is het taxeren van campers. Door een nauwe samenwerking met ‘Kampeerautoclub Dubbellucht’ hebben wij hier veel ervaring in.Wij opereren door heel Nederland. Taxaties kunnen op elk gewenst adres en ook aan ons kantooruitgevoerd worden. Uiteraard is er de mogelijkheid om meerdere taxaties op één adres uit te voeren.Wij voeren ook taxaties uit tijdens meetings, clubdagen en andere gelegenheden. Voor meer informatie enprijzen kunt u contact met ons opnemen.Wij richten ons ook op het taxeren van voertuigen die getuned zijn. Eigenaren steken veel geld in hunvoertuig zonder het besef dat men hiervoor vaak onderverzekerd is.Voor uw verzekering is een taxatierapport van groot belang. De verzekering zal vragen naar de waardevan het object na eventueel een ongeval of diefstal. Stelt u zich eens voor: uw voertuig waar u jaren naaropzoek bent geweest of waar u zelf jaren lang aan gewerkt heeft en veel geld aan heeft besteed raaktbeschadigd. Weet u wat de waarde van het voertuig was voor het voorval? Kunt u dit aantonen?Door het vast te leggen in een taxatierapport van Diemex Expertise staat u zwart op wit sterk. Wijverzorgen een compleet (met foto’s) en deskundig taxatie rapport welke opgesteld is conform artikel7:960 van het Burgerlijk Wetboek.Het taxatierapport met fotoblad word standaard digitaal aangeleverd en kan tegen meerprijs ook als fysiekexemplaar per post worden verstuurd.

Schade-expertise


Door jarenlange ervaring van onze experts voeren wij verschillende vormen van schade-expertise kwalitatief en deskundig uit.Voor veel van onze opdrachtgevers doen wij dit zowel fysiek als door middel van tele expertise, wat veelal leidt tot een reductie van de schadeclaim.Voor een leek kan het erg lastig te zien zijn wanneer er onnodige kosten worden gemaakt bij opgelopen schade.

Diemex Expertise is sterk in het bepalen wat wel en niet acceptabel is qua schadehoogte en de aard van de schade.Daarnaast zijn onze experts vindingrijk en pro-actief in oplossingen aandragen om de schade op een economisch verantwoorde wijze te herstellen.Dit gebeurt onder andere door de herbeoordeling van de calculaties en reparaties van een schadeherstelbedrijf.In 60% van de calculaties die wij controleren zien wij dikwijls dat deze kosten omlaag kunnen. Soms loopt deze besparing wel op van 15% tot 30%.Bij schade kan u kapitaal een flinke deuk oplopen. Wij zien nog dikwijls dat er onder geleden schade onnodige kosten worden gemaakt. Bij het inschakelen van een onafhankelijke expert die objectief naar de schadeoorzaak- en omvang kijkt kunnen deze kosten beperkt worden.Het schaderapport bij ons bestaat uit: voortekst, gegevens betrokkenen, voertuiggegevens, opmerkingen, foto’s, schadecalculatie en eindcalculatie.

Notacontrole


Sommige herstelbedrijven berekenen ten onrechte bijkomende kosten door in de herstelwerkzaamheden. Door jarenlange praktijkervaring zijn wij in staat de voor en/of nacalculatie te controleren met een kritisch oog.

Hierin zijn onze experts bedreven om de berekende kosten die overbodig zijn omlaag te krijgen.

Arbitrage


Indien er geen overeenkomst binnen een contra-expertise bereikt kan worden, benoemen de twee experts tezamen een derde expert om een oordeel te vellen.
De uitspraak van de derde expert is dan wel bindend. Diemex Expertise heeft de deskundigheid in huis om op te treden als bindend adviseur.

Waardevermindering


Bij het ontstaan van een aanrijdingschade aan uw voertuig kan er sprake zijn van waardevermindering afhankelijk van de leeftijd,
ook al is deze goed hersteld. Als voertuigeigenaar kunt u recht hebben op een vergoeding van de waardevermindering, die kan worden verhaald bij een
aansprakelijke partij.Een expert kan vaststellen wat de reële waardevermindering is van uw voertuig gebaseerd op de verhouding tussen de consumentenprijs,
leeftijd van de auto, kilometerstand, arbeidskosten, de spuit- en herstelkosten. Volgens de regels van het NIVRE.

Voertuig total loss


Diemex Expertise heeft een eigen total loss bureau. Hiervoor zijn wij aangesloten bij de stichting VBV. Aan de hand van een dagwaarde en een restwaarde wordt er bepaald of een auto total loss is. Wij hebben de kennis in huis om een juiste en reële dagwaarde vast te stellen.

Een voertuig wordt economisch total loss verklaard indien het niet zinvol is om een auto te laten repareren. Een voertuig wordt technisch total loss verklaard indien het technisch niet meer haalbaar is om te repareren.Als het voertuig total loss is verklaard heeft Diemex Expertise een eigen biedsysteem waarin zelf geselecteerde opkopers biedingen kunnen plaatsen.

Bedrijfschade vaststelling door stilstand


Als leasemaatschappij of verhuurmaatschappij kunt u te maken hebben met bedrijfsschadevaststelling door stilstand. Een bedrijfsschade is de schade die een voertuig oploopt door gedwongen stilstand en buiten de schuld van de bestuurder/eigenaar heeft plaatsgevonden.Dit kan totaal verlies zijn door de kosten van het inzetten van vervangend vervoer en beschadiging gedurende de reparatietijd. Diemex Expertise kan in een expertiserapport de duur van de stilstand en de werkelijk geleden bedrijfsschade in beeld brengen.

Waarborgfonds


Indien uw voertuig is beschadigd door een onbekende voertuig, kunt u een beroep doen op het waarborgfonds.
Hiervoor heeft u wel een verklaring nodig van een schade-expert om vast te stellen dat de schade door een andere
voertuig is veroorzaakt.Bij Diemex Expertise bent u op het juiste adres voor een waarborgfondsverklaring die
ervoor zorgt dat u zwart op wit sterk staat.

Inname controles


Een leaseauto, huurauto of poolauto inspecteren wij om de status van dát moment vast te leggen. Het inspectierapport geeft weer of er zichtbare schades zijn en of er onderdelen/accessoires ontbreken.Daarnaast is in het rapport te lezen hoe de auto is onderhouden door de laatste berijder. Daarbij wordt niet alleen naar ‘verwijtbare’ schades gekeken zoals krassen in de lak, maar ook naar de staat van het interieur, die gescreend wordt op beschadigingen, reuk, rommel, etc.Deze optische inspectie, die meestal op locatie bij de bestuurder of op het verzamelpunt plaatsvindt, wordt naar wens met de betreffende bestuurder besproken en ondertekend.Na de vastlegging van deze inspectie zijn er geen ‘welles-nietes-discussies’ meer te verwachten met de leasemaatschappij of laatste berijder.Het is natuurlijk ook mogelijk het voertuig aan ons adres te Diemen te laten inspecteren in onze drive-in expertise ruimte.

Gespecialiseerde onderzoeken


Diemex Expertise voert ook verschillende vormen van onderzoek uit. Daarbij zijn technisch onderzoek en onderzoek naar motorische schade die aan het voertuig is geleden de meest voorkomende vormen.Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in toedracht onderzoek., schuldvraag en reconstructie. Het doel van dit soort onderzoek is
om duidelijk in kaart te brengen op welke wijze de schade is ontstaan aan het voertuig en wie daar eventueel aansprakelijk
voor is.AVP schades, Aansprakelijkheid Van Particulieren, is één van onze aanvullende diensten. Dus ook in het geval van lichte AVP schades bent u bij Diemex Expertise aan het juiste adres.

Drive-in expertise


Diemex Expertise heeft sinds 2006 de mogelijkheid om aan ons kantoor inspectie, expertise en taxatie uit te voeren: drive-in expertise. Met dit concept bieden wij zowel opdrachtgevers, particulieren en wagenparkbeheerders de mogelijkheid tijd en kosten te besparen.Een drive-in expertise biedt de mogelijkheid om uw voertuig diezelfde dag nog na te laten kijken. Er is een speciaal ingerichte ruimte om inspecties uit te voeren.Zie de pagina drive-in voor meer informatie.

Wij zijn lid en trots partner van:

Vind jouw expert

Heeft u een opdracht aangevraagd en wilt u weten welke expert uw dossier in behandeling neem? Of heeft u vragen over een dossier? Toets hier onder uw kenteken in die aangegeven is en drukt u op zoeken om te zien welke expert uw dossier in behandeling heeft.

Let op: de expert kan pas op de dag van expertise gebeld worden vanaf 08:00 uur voor meer informatie.

Of neem contact met ons op tel: 020-3140990

Diensten

Diemex Expertise B.V.

Diemex Expertise B.V.
Verrijn Stuartweg 25
1112AW Diemen

Diemex Expertise is van maandag t/m vrijdag
van 8:30 t/m 17:00 uur telefonisch te bereiken

Tel: +31(0)20 3140990
Fax: +31(0)20 6002615

Email: info@diemex.nl
Audabox: 704100

BTW: NL859321216B01
KVK: 72147555