Onafhankelijk Binnen 1 werkdag taxatie Landelijke dekking 30 jaar expertise ervaring

Veel gestelde vragen

1. Waarom moet ik een expert inschakelen?

Wij zien nog dikwijls dat er onder geleden schade onnodige kosten worden gemaakt. Het inschakelen van een onafhankelijke expert, die objectief naar de schadeoorzaak- en omvang kijkt biedt als voordeel dat deze kosten beperkt worden.

2. Kan een expertise dienst sneller verricht worden?

U kunt op de site kijken welke expert is toegewezen, zodat die een + – tijd kan geven. Tevens is het mogelijk om een drive-in expertise uit te voeren.

3. Wat is de procedure van een contra-expertise?

Indien u het niet eens bent met het oordeel van de eerste expert, kunt u overwegen om over te gaan op een second opinion (tweede oordeel). Hiervoor kunt u bij ons een contra-expertise aanvragen. In een contra-expertise kijkt een tweede expert naar de standpunten van de eerste expert.

Bij een contra-expertise adviseren wij u eerst om uitgebreid contact op te nemen met de eerste expert om te kijken of u nog een overeenstemming kunt bereiken over de zienswijze. Als u zich nog steeds niet in de bevindingen kunt vinden, kunt u een contra-expertise door ons uit laten voeren. Op grond van de verstrekte informatie zullen wij kijken of het haalbaar is om een contra-expertise uit te voeren.

Indien wij het zinvol vinden de contra expertise opdracht voort te zetten zullen wij contact opnemen met de eerste expert en zullen we onze eigen bevindingen bespreken. In dit gesprek zullen we ook de beweegredenen van de eerste expert achterhalen. In dit gesprek zal het verschil in zienswijzen besproken worden en zal er worden gekeken of de verschillende uitgangspunten gelijkgestemd kan worden. Naar aanleiding van dit gesprek zullen wij een uitgebreide onderbouwde rapportage opstellen, waarin de zienswijze wordt aangegeven dat is besproken en of er overeenstemming is bereikt. U kunt bij de verzekeraar nagaan of een contra-expertise word vergoedt. In veel polissen is dit het geval.

De kosten van een contra-expertise dienen vooraf betaald te worden.

4. Welke voordelen levert het inschakelen van een expert op?

Het inschakelen van een expert biedt verschillende voordelen voor verschillende partijen.
– Goede taxaties en calculaties leveren uiteindelijk een kostenbesparing op!
– Uw voertuig door Diemex Expertise beoordelen betekent zwart op wit sterk staan.
– Wij zijn niet gelieerd aan een een financiële instelling of verzekeringsmaatschappij en werken geheel onafhankelijk.
– Een goed schaderapport zorgt ervoor dat u sterk staat bij uw verzekering.
– Vandaag aangevraagd, morgen gedaan.
– Wij zijn flexibel.
– Wij werken met korte lijnen.
– Wij hebben de experts in huis die de kennis hebben op de nota en een gedegen onafhankelijk advies kunnen geven.

5. Hoe werkt een total loss afwikkeling?

Diemex Expertise heeft een eigen total loss bureau. Hiervoor zijn wij aangesloten bij de stichting VBV. Aan de hand van een dagwaarde en een restwaarde wordt er bepaald of een auto total loss is. Wij hebben de kennis in huis om een juiste en reële dagwaarde vast te stellen.

Een voertuig kan economisch of technisch total loss worden verklaard. Een voertuig wordt economisch total loss verklaard indien het niet zinvol is om een auto te laten repareren. Een voertuig wordt technisch total loss verklaard indien het technisch niet meer haalbaar is om te repareren.

Als het voertuig total loss is verklaard heeft Diemex Expertise een eigen biedsysteem waarin zelf geselecteerde opkopers biedingen kunnen plaatsen.

6. Hoe werkt een taxatie?

Diemex Expertise geeft iedereen de kans om zijn voertuig op een onafhankelijke wijze te laten taxeren op waarde.

Met experts en taxateurs die door jarenlange ervaringen en grote interesse in het beroep een strakke rapportage afleveren. Dit kan van groot belang zijn voor u en voor uw verzekering.

Diemex Expertise is erg ervaren in rollend materieel zoals oldtimers, klassiekers, motoren, caravans, campers en vele andere voertuigen.
één van onze specialiteiten is het taxeren van campers.
Door een nauwe samenwerking met ‘Kampeerautoclub Dubbellucht’ hebben wij hier veel ervaring in.

Wij opereren door heel Nederland. Taxaties kunnen op elk gewenst adres en ook aan ons kantoor uitgevoerd worden. Uiteraard is er de mogelijkheid om meerdere taxaties op ons adres uit te voeren.

Wij voeren ook taxaties uit tijdens meetings, clubdagen en andere gelegenheden. Voor meer informatie en prijzen kunt u contact met ons opnemen.
Wij richten ons ook op het taxeren van voertuigen die getuned zijn. Eigenaren steken veel geld in hun voertuig zonder het besef dat men hiervoor vaak onderverzekerd is.

Voor uw verzekering is een taxatierapport van groot belang. De verzekering zal vragen naar de waarde van het object na eventueel een ongeval of diefstal. Stelt u zich eens voor: uw voertuig waar u jaren naar opzoek bent geweest of waar u zelf jaren lang aan gewerkt heeft en veel geld aan heeft besteed raakt beschadigd. Weet u wat de waarde van het voertuig was voor het voorval? Kunt u dit aantonen?

Door het vast te leggen in een taxatierapport van Diemex Expertise staat u zwart op wit sterk. Wij verzorgen een compleet (met foto’s) en deskundig taxatie rapport welke opgesteld is conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Het taxatierapport bij ons bestaat uit een compleet ingebonden en gedetailleerd rapport . Een executierapport bestaat bij ons uit een summier rapport met waardebepaling.

Wij zijn lid en trots partner van:

Vind jouw expert

Heeft u een opdracht aangevraagd en wilt u weten welke expert uw dossier in behandeling neem? Of heeft u vragen over een dossier? Toets hier onder uw kenteken in die aangegeven is en drukt u op zoeken om te zien welke expert uw dossier in behandeling heeft.

Let op: de expert kan pas op de dag van expertise gebeld worden vanaf 08:00 uur voor meer informatie.

Of neem contact met ons op tel: 020-3140990

Diensten

Diemex Expertise B.V.

Diemex Expertise B.V.
Verrijn Stuartweg 25
1112AW Diemen

Diemex Expertise is van maandag t/m vrijdag
van 8:30 t/m 17:00 uur telefonisch te bereiken

Tel: +31(0)20 3140990
Fax: +31(0)20 6002615

Email: info@diemex.nl
Audabox: 704100

BTW: NL859321216B01
KVK: 72147555